Hasznos, ha időnként csak magunkkal foglalkozunk.

Mi nők hajlamosak vagyunk arra, hogy gondoskodásunkat szeretteinkre korlátozzuk, megfeledkezve arról, hogy bizony nekünk is jólesik a törődés. Véleményem szerint, ha egy nő odafigyel arra, hogy időközönként hosszabb-rövidebb ideig csak magával foglalkozzon, kikapcsolja a külvilágot, akkor az a feltöltődés általi pozitív energia, megsokszorozódva fog megjelenni a saját és közvetlen környezete életében. Nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni. Egy 10-20 perces meditáció elalvás előtt, egy jó könyv már csodákra képes. A jóga, tánc vagy bármilyen testmozgás, amelyet élvezettel végzünk, megfelel a célnak.

Miért fontos a minőségi énidő?

Mert ezzel nem csak magunknak teszünk jót. A minőségi énidő kategóriájába tartozik az is, amikor a külsőnkkel foglalkozunk. Rendszeresen járunk fodrászhoz, manikűröshöz, hogy ápolt legyen a megjelenésünk. Ugyanennyi figyelmet kell fordítani a bőrünkre is, hiszen bőrünk a legnagyobb kiterjedésű érzékszervünk, testünk védőburka a külvilággal szemben, amelyet gondos odafigyeléssel nagyon sokáig jól működő, fiatalos formában tarthatunk.

Mégis hogyan?

A szép és egészséges bőr titka a kevesebb stressz, minőségi alvás, megfelelő táplálkozás, a hatékony arctisztítás, bőrtípusnak megfelelő arcápolás és a fényvédelem. Röviden, a bőr kívülről történő ápolása és táplálása mellett, oda kell figyelni a belső támogatásra is.

Belső támogatás

Ezt megfelelő mennyiségű víz fogyasztásával, valamint jól megválasztott étrenddel tudjuk megtenni. Fogyasszunk sok antioxidánsban gazdag élelmiszert, hiszen ezek csökkentik a bőrre káros szabadgyökök hatását. Ilyenek támogató élelmiszerek például az áfonya, gránátalma, görögdinnye, az olajos magvak (gyulladt, aknés bőr esetén nem ajánlott), a sárgarépa, cékla, a zöld leveles zöldségek és a zöld tea.

Mi a helyzet az ápolással?

Amire külsőleg van szüksége a bőrünknek, az a szakszerű, bőrtípusnak és bőrállapotnak megfelelő, rendszeres ápolás. A bőrápoláshoz szükséges termékek kiválasztását mindig bízzuk szakemberre. Ezzel egyrészt elkerülhetjük, hogy nem megfelelő terméket használva kárt okozzunk a bőrünknek, másrészt pénzt spórolhatunk, hiszen biztos, hogy amit megveszünk, azt el is fogjuk használni, nem kell elajándékozni, kidobni, mert nem vált be.

Mi ebből a tanulság?

Ha rendszeresen eljárunk kozmetikushoz és emellett az otthoni ápoláshoz is kialakítunk egy napi rutint, máris megvalósul az, amivel az elején indítottam ezt a gondolatmenetet. Vagyis, hogy szeretteinkről való gondoskodás mellett, saját magunkat is kényeztetjük. Higgyétek el, erre minden nőnek szüksége van.

Ha szeretnél a számodra legmegfelelőbb napi rutint kialakítani és szakemberre bízni bőröd ápolását, keress bizalommal az elérhetőségeimen: